تاریخ شروع:
1402-03-06
|
تاریخ پایان:
1402-03-20
|
(ساخت مجسمههایی بزرگ و سبک)
پاپیه ماشه یکی از قدیمیترین تکنیکهای ساخت مجسمه، ماسک و لوازم روزمره زندگی است که خاستگاه آن به چین باستان باز میگردد. پس از آن در ژاپن و ایران استفاده از این تکنیک رواج پیدا میکند و در اندک زمانی در سراسر آسیا برای تزیینات محیط زندگی و فستیوالها مورد استفاده قرار میگیرد. در قرن دهم میلادی این تکنیک به غرب راه پیدا کرد و در فرانسه نام پیپرماشه (کاغذ جویده شده) را به خود گرفت. هنرمندان معاصر با استفاده از قابلیتها و انعطاف بینظیر این تکنیک در روشهای متنوع ساخت و ترکیب مواد اولیه، به صورت گستردهای آن را به خدمت گرفتهاند. پاپیه ماشهها در واقع زیرمجموعه کامپوزیتها هستند و میتوان با آنها سبکترین و محکمترین سازهها را خلق کرد. پاپیه ماشه علاوه بر فینیشینگهای بسیار متنوع، بستر مناسبی برای روکش با متریالهای مختلف نیز هست که به آثاری بسیار نفیس ختم میشود. این تکنیک با توجه به سرعت اجرا و قیمت ارزان مواد اولیه، در اجرای ایدههای سه بعدی هنری در هر ابعادی، هم در نقاشی و هم مجسمه، بسیار کاربردی است.
در این کارگاه هنرجویان و هنرمندان به صورت جامع با این تکنیک و تواناییهای آن آشنا شده و در طول 10 روز کارگاه، یک اثر را به انجام میرسانند. در پایان این دوره، آثار در محل موسسه به نمایش گذاشته خواهد شد.
روند کارگاه به شرح زیر خواهد بود:
جلسه اول: شرح تاریخچه و بررسی انواع مختلف تکنیک پاپیه ماشه، بررسی نمونههای ساخته شده و امکانات این روش مجسمهسازی.
جلسه دوم: بررسی طرحها، انتخاب یک طرح برای اجرا، بر آورد متریال و ابزار و کالیبره کردن طرح برای اجرا. تهیه مواد مورد نیاز از طرف هنرجویان برای ساخت اثر خود.
جلسه سوم: مدلسازی، اجرای استراکچر، قالبگیری بنا به نیاز و روش ساخت هر اثر.
جلسه چهارم: ادامه و تکمیل مدلسازی.
جلسات پنجم، ششم وهفتم: اجرای پاپیه ماشه.
جلسات هشتم، نهم و دهم: پرداخت اثر، فینیشینگ و ارائه و نحوه نمایش اثر.