تاریخ شروع:
|
تاریخ پایان:
|
دوشنبه | 16:00 | 21:00 |
در سه سطح: مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته
مقدماتی: شناخت بدن، تناسبات و حرکت
تکمیلی: تغییرو دفرماسیون
پیشرفته: موجودات خیالی
بدن و فیگور مهمترین موضوع کار مجسمه سازان است و هنر مجسمهسازی با بدن و فيگور همبستگی ذاتی و پيوند تاریخی دارد. معروفترین و جذابترین آثار مجسمه سازی در تاریخ هنر، فیگورها و پیکره های باشکوه و زیبایی هستند که علاوه بر چشم نوازی بازگو کننده طرز تلقی انسان از خود در هر دوره تاریخی و شرایط اجتماعی میباشند. فارغ از نحوه برخورد هنرمند با بازنمایی بدن، آموزش و فراگیری اصول بنیادین و اولیه ساخت یک فیگور، پیش نیاز ورود مجسمه ساز به دنیای فیگور است. دوره های کارگاهی ساخت فیگور در سطوح مقدماتی، تکمیلی و پیشرفته برای حرکت هنرجو از آشنایی با بدن و فراگیری اصول اولیه ساخت تا تغییر و دفرماسیون و ساخت موجودات خیالی طراحی شده است.
دوره مقدماتی: در دوره مقدماتی هنرجو با بدن و تناسبات آن آشنا شده و خطوط و منحی های اصلی فیگور را فرا می گیرد. با خمیر مجسمه سازی ساخت یک فیگور 30 سانتیمتری را تجربه نموده ، آناتومی اسکلت و عضلات بدن و همچنین نحوه حرکت بدن و مفاصل را به شکل اجمالی می آموزد. در ادامه و پس از ساخت آرماتور سیمی فیگور، ایستایی و حرکتهای مختلف بدن را بر روی آرماتورها پیاده کرده و با گچ حالتهای گوناگون و شماتیک بدن را می سازد. همچنین، تکنیکها و متریالهای مختلف برای ساخت حجم و فرم لباس در فیگورهای کوچک و تاثیرات آن بر بدن شرح داده می شود. نحوه چیدمان و موقعیت فضایی فیگورها نسبت به هم بررسی شده و هنرجو در انتهای دوره یک چیدمان نهایی برای فیگورهای گچی خود انتخاب و اجرا مینماید.
سطح مقدماتی: مباحث این کارگاه در ده جلسه پنج ساعته به شرح زیر برگزار خواهد شد: ساخت احجام اصلی و خطوط کلی بدن با خمیر مجسمه سازی، ساخت آرماتور فیگور 30 سانتیمتر با سیم و فرم دهی حالتهای مختلف بدن، ساخت بدن با گچ، ساخت فیگور در حالتهای مختلف، اضافه نمودن لباس به بدن و بررسی تاثیرات آن، تکمیل فیگورها، چیدمان و تحویل نهایی.
سطح تکمیلی: جایگاه تاریخی مجسمه فیگوراتیو همزمان با ظهور مدرنیسم دستخوش تغییرات بنیادین شد. به ویژه پس از جنگ جهانی و در میانه قرن بیستم، مجسمهسازی از نمایش بدنی اسطورهای، با شکوه و کامل به ساخت پیکره و اندامی ضعیف و دردمند و واقعی روی آورد. نمایش حالات درونی و احساسات جای ساخت فیگورهای بی نقص را گرفت و ورود مواد و متریال های غیرسنتی و فرآیندهای جدید ساخت، راه را برای گسترش مفهوم فیگور هموارتر نمود. تمرکز دوره تکمیلی بر آشنایی اجمالی هنرجو با فیگور و اشکال متنوع آن از دوره مدرن تا معاصر است. در این دوره هنرجو با سادهسازی فیگور و ساخت هندسی احجام بدن شروع نموده و سپس با ایجاد تغییر و دفرماسیون از طریق تکنیکهایی مانند قطعهقطعه کردن، حذف، اضافه و جابجایی، چهارچوبهای قواعد کلاسیک را شکسته و فیگور را در تناسبات، شکل و معنایی دیگر خلق مینماید. مطالعه بر انقباض و کاهش حداکثری و یا گسترش و انبساط حجم بدن، رابطه فضای مثبت و منفی و امکانات فرمی و بیانی هرکدام طی تمرینهای عملی با مواد و متریالهای متناسب از دیگر برنامههای کارگاه تکمیلی فیگور است. در پایان دوره هنرجو پروژه نهایی خود را بر اساس کانسپت شخصی طراحی و اجرا مینماید.